Έρευνα και ανάπτυξη

Olympus Herb / Έρευνα επάνω στον Σιδερίτη.

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας συνεργάζεται με εταιρίες και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω σε δύο βασικούς άξονες.

Καλλιέργεια και να ανάπτυξη των χαμένων Ελληνικών ποικιλιών sideriti.

Οι συγκεκριμένες ποικιλίες sideriti, που αποκαλούνται πλέον ως "Κόκκινο και Λευκό Τσάι του Βουνού", έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τα Ελληνικά βουνά λόγω της τεράστιας παράνομης συλλογής τους. Με βοτανολόγους και γεωπόνους από πανεπιστήμια βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή στη διαδικασία ταυτοποίησης των εν λόγω βοτάνων. Ο στόχος μας είναι σε ένα έτος να μπορέσουμε να επαναφέρουμε σε καλλιεργήσιμη μορφή τις συγκεκριμένες ποικιλίες.

Εξαγωγή αιθερίου ελαίου από το Τσάι του Βουνού.

Το Τσάι του Βουνού είναι το βότανο με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα δρόγης σε αιθέριο έλαιο ανά κιλό, από όλα τα άλλα βότανα. Όμως η περιεκτικότητα των στοιχείων του αιθέριου ελαίου είναι τόσο σημαντική που το καθιστούν ίσως το πιο πυκνό σε σχέση με τα αλλά βότανα, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η διατηρησιμότητα των αρωμάτων του ελαίου scardica σε γυμνό δέρμα διαρκεί τουλάχιστον τρία 24ωρα.

Τα αποτελέσματα αυτά μας οδήγησαν σε συνεργασίες με βιομηχανίες αρωμάτων και καλλυντικών στην Γαλλία ώστε να δημιουργηθεί ένα μοναδικό άρωμα με βάση τον sideriti scardica. Αντίστοιχα οι ευεργετικές ιδιότητες του scardica προξένησαν την προσοχή της βιομηχανίας καλλυντικών για χρήση σε κρέμες κατά της αντιγήρανσης (οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες), σαμπουάν και μάσκες για βαμμένα μαλλιά (τα προστατεύουν από το ξεθώριασμα).